Egentlig er det her en citronmåne gone wrong. Det var meningen det skulle være en let og luftig kage med et strejf af citron. Istedet er det blevet en rimelig bastant, meget mushy og næsten konfektagtig kage, med en gennemtrængende smag af citron - det er nu også okay.
150 g blødt smør
180 g sukker
½ vaniljestang
4 æg
50 g mel
40 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
40 g marcipan
revet skal af 3 citroner
saft fra 2 citroner
Start med at tage smør og æg ud af køleskabet.
Indstil ovnen på 175 grader, ikke varmluft.
Kom smørret i en røremaskine. Skær vaniljestangen over på den lange led og skrab kornene ud. Tag en kniv og tryk kornene ned i lidt af sukkeret på et spækbræt og bland det derefter med resten af sukkeret.
Vaniljesukkeret røres sammen med smørret og æggene tilsættes et af gange ved høj hastighed.
Riv citronskallen fint og pres saften ud.
Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen og hældes i røremaskinen lidt af gangen. Til sidst tilsættes fintrevet marcipan, citronskal og citronsaft.
Riv citronskallen fint og pres saften ud.
Hæld kagen i en ca. 24 cm. smurt springform og bag kagen i ca. 20 min. Tjek om den er færdig ved at stikke en hæklenål i. Kommer den dejfri ud, er kagen færdig.
Fejlkage: tilsæt citronskal- og saft allerede før melet. Det giver en ret ujævn masse, der smoothes ud ved at piske melmassen i. Dette giver en mere ensformig dej, som så tilgengæld har fået slået luften helt ud af den - hence the sammenfaldning af kage.
Har man lyst kan man komme en glasur over. Med følgende mængde får man nok glasur til at dække hele kagens overflade.
Ingredienser
270 g flormelis
1/4 dl citronsaft
1/4 dl kogende vand
1 spsk blødt smør
Det hele piskes sammen og hældes over kagen
Kagen kan pyntes med strimler af citronskal
Hej Mia,
SvarSletMums - den lyder god og jeg elsker bastante kager :-) Af en "fejlkage" at være ser den super lækker ud.
Hej Ditte.
SletDet er bestemt også en af mine bedre fejlkager, og da jeg elsker citron, var det den helt rigtige kage for mig :-)