Ingredienser til 32 små eller 16 store cookies
150 g mel
150 g mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50 g brun farin
½ vaniljestang
100 g sukker
1 æg
110 g smør
175 g grofthakket chokolade
Bland mel, bagepulver, salt og brun farin i en skål. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. De mases ud i lidt sukker og kommes så med resten af sukkeret i melblandingen. Tilsæt ægget og smørret og ælt det hele igennem med håndkraft. Til sidst tilsættes den hakkede chokolade. Man kan bruge lige den man vil. Jeg bruger altid mørk, fordi det sammen med saltet giver en dejlig smag.
Brug to teskeer eller spiseskeer, alt efter hvor store cookies du vil have, til at sætte dejen i toppe på to bageplader. De skal bages ved 190 grader (ikke varmluft) i ca. 10 minutter. Husk at holde øje med dem. Det er så kort tid, at man ligeså godt kan tage en pude og sætte sig foran ovnen - det er jo alligevel den bedste underholdning der findes.
En bog, en kop mælk og en stak småkager. Det var den søndag.
Sikke en fin blog du har! Den kan man ihvertfald ikke undgå at blive lækkersulten af at bladre i.. :)
SvarSletTak skal du have! Det er også meningen :-)Din er også rigtig fin - tror jeg skal prøve dine flødeboller, de ser meget meget nice ud.
SletRigtig fin blog du har:)
SvarSletHvordan har du fået dine cookies så fine runde alle sammen? Jeg har lige bagt dem, synes godt nok mine blev grimme. Kunne heller ikke få det til at passe med to plader og alm. ovn. Kan de bages ved varmluft ovn?
Mange tak skal du have! Jeg bruger et par skeer til at sætte dejen i toppe på en bageplade. Prøver at gøre dem nogenlunde lige store, men resten klarer de selv, når de flyder ud. Jeg bager én plade af gangen ved almindelig varme, men tror sagtens man kan bage to plader ved varmluft, hvis bare man skruer lidt ned for temperaturen. Jeg har prøvet at lave dem både som mini, almindelig størrelse og kæmpe cookies.
Slet