Ingredienser
150 g brun farin
1 dl rapsolie
1 dl æg ( 2 stk.)
150 g mel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
200 g groftrevne økologiske gulerødder
50 g hakkede valnøddekerner
Start med at hakke valnøddekernerne og rive gulerødderne. Der skal være 200 g revne gulerødder (ikke brutto vægt). Bland farin og olie i en røreskål. Tilsæt æg og pisk det sammen til det er godt blandet - i hvert fald nogle minutter.
Bland mel, bagepulver, salt, natron og kanel i en anden skål og hæld det derefter i røreskålen. Tilsæt til sidst de revne gulerødder og de hakkede valnøddekerner.
Kom dejen i en eller flere forme. Jeg brugte fem 5x10 cm forme, men forestiller mig at man ligeså godt kan bruge en almindelig rugbrødsform. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter. Bagetiden kan variere meget, men kagerne er færdige, når man kan stikke en hæklenål i og den kommer op uden dej på. Sæt kagen til afkøling.
Ingredienser til flødeostglasur
100 g flødeost - f.eks. Philadelphia, ikke light
75 g blødt smør
75 g flormelis
kornene af en halv vaniljestang
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem ud i lidt flormelis. Bland dem med resten af ingredienserne i en røreskål og pisk det godt sammen. Fordel det på kagen.
Ingredienser til gulerødderne
en lille håndfuld fondant
grøn pastafarve
orange pastafarve
Start med at dele fondant i 1/3 og 2/3. Farv 1/3 grøn og 2/3 orange. Sæt det på køl i en halv time. Udrul den orange del og skær trekanter ud. Rul den grønne del i tynde strimler og skær dem i korte stykker, der sættes de orange trekanter. Læg dem på kagen.
Man kan også gange opskriften op et par gange - eller som i dette tilfælde 8 gange - og lave én stor kage.
En skøn kage ser det ud til og heldigt at du fik lov til at lave den til dem ;) Jeg kan personligt også anbefale denne http://www.dessertunivers.dk/kage/gulerodskage/ som er rigtig god også :)
SvarSletTak, og tak for tippet :-)
Slet