Pages

onsdag den 23. april 2014

Stempel småkager med citron

Jeg har haft sådan en kollega, som får en til at spekulere på, om det at arbejde i virkeligheden ikke bare handler om,  netop at finde en så fantastisk kollega. 


I afskedsgave gav han mig to stempler til småkager, som nu endeligt er taget i brug. De er både nemme at arbejde med og giver gode resultater.

Ingredienser
100 g blødt smør
75 g rørsukker
1 æggeblomme
200 g hvedemel
Revet skal af 1 økologisk citron
2-3 spsk. Citronsaft

Pensling: 1 æggehvide

Pisk smør og sukker luftigt i en røremaskine eller med elpisker og tilsæt derefter blommen lidt ad gangen.

Sigt melet og tilsæt det lidt efter lidt.

Til sidst tilsættes den revne citronskal og saft nok til at skabe en blød dej.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den flad med en kagerulle, til den har en tykkelse på ca. 4 mm.


Brug derefter stemplerne til at forme småkagerne og en lille kniv til at skære dem fri. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem forsigtigt med den sammenpiske æggehvide.


Småkagerne bages ved 180 graders varmluft i ca. 10 min, til de er gyldne og gennembagte.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar