Jeg mener at kager på alle måder er sunde for os. For vores velvære, sjæl og humør. Når det så er sagt, er jeg godt klar over, at de måske ikke objektivt set, rent ernæringsmæssigt er så sunde. Derfor er jeg begyndt at eksperimentere med, om de kan forbedres lidt på den front, uden at miste den gode smag.
Her kommer det første bud, som er en lækkerbisken der kan bages både som muffins og som én kage.
Ingredienser
250 g sukker
4 økologiske æg str. S/M
100 g smør
190 g hvedemel
90 g grahamsmel
1 tsk bagepulver
75 g makroner
110 g blåbær
100 g mørk chokolade
Desuden
flormelis
creme fraise (valgfri procent)
Pisk sukker og æg til det bliver en lys, næsten hvid og luftig æggesnaps.
Smelt smørret og tilsæt det skiftevis med hvedemel, grahamsmel og bagepulver, der forinden er rørt sammen i en skål. Jeg gør det på en røremaskine, og bruger et piskeris til den første del og en flad spartel til den anden.
Knus makroner og hak chokoladen til grove stykker. Tilsæt dem herefter sammen med blåbærerne.
Kom dejen i en springform på ca. 22 cm (i diameter) beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i en lille halv time. Tjek med en tynd strikkepind efter 20 minutter om den er færdig.
Si flormelis over kagen og servér den med creme fraise.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar