Pages

fredag den 25. april 2014

Appelsinmuffins med mælkechokolade og flødeskum

Min eneste jyske veninde, som rent faktisk er blevet i Jylland har netop født den sødeste lille pige og hvilken bedre måde at fejre det på, end med kage (specielt fordi jeg havde glemt gaven på Sjælland). 


Disse muffins blev fragtet over store afstande i stadie 1+2 (muffins+chokolade) og blev færdiggjort på ankomststedet. Jeg elsker mørk chokolade, men lige denne gang syntes jeg, at mælkechokolade passede bedre ind. 

Ingredienser til ca. 10 store muffins
175 g smør
225 g sukker
4 økologiske æg str. M/L
275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
skal af 2 økologiske appelsiner
½ dl friskpresset appelsinsaft

Ingredienser til pynt
2,5 dl piskefløde
125 g mælkechokolade


Start med at rive appelsinerne og presse saften. 

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag den af blusset og lad det afkøle.

Pisk sukker og æg med en elpisker, til det er luftigt og sukkerkornene ikke længere knaser mod bunden. 

Bland mel og bagepulver i en skål og vend det forsigtigt i æggemassen skiftevis med smørret. Start og slut med mel. 

Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 graders varmluft i ca. små 20 minutter. Tjek efter 15 minutter med en tynd strikkepind, om de er færdige. Afkøl på rist.


Når de af afkølede hakkes de 100 g af chokoladen og smeltes over vandbad. Hvis de hæver fuldstændig skævt (som mine gjorde) kan man skære toppen af for at få en mere jævn overflade. Smør derefter chokoladen på med en spiseske.


Pisk derefter fløden til blød, men fast flødeskum. Kom det i en sprøjtepose med en stjerneformet tylle og sprøjt det på kagerne. Til sidst hakkes de sidste 25 g af chokoladen fint og drysses på toppen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar