Med disse fine julekager behøver man ikke meget andet dekoration.
Ingredienser til ca. 12 kager i muffinsstørrelse
200 g blødt smør (stuetemperatur)
200 g muscovadosukker
3 økologiske æg str. M/L
1 spsk mørk sirup
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 tsk kanel
1 tsk ingefær
100 g revet æble (vægt uden skræl og skrog)
300 g rosiner
Ingredienser til snefrosting
3 pasteuriserede hvider
3 tsk citronsaft
500 g flormelis
Friske tranebær til pynt
Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt herefter æggene et efter et. Pisk godt ind imellem. Tilsæt sirup og pisk lidt videre. Bland mel, bagepulver, kanel og ingefær godt sammen og rør det derefter i æggeblandingen. Skræl æblerne, befri dem for skrog og riv dem groft. Vend dem herefter i dejen sammen med rosinerne.
Hæld nu dejen i små forme og fyld 3/4 op. Jeg brugte siliconeforme, men man kan også anvende almindelige papirmuffinsforme. Bag kagerne ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. Tjek om de er færdige med en hæklepind og giv dem eventuelt lidt længere tid.
Når kagerne er afkølede piskes æggehviderne stive sammen med citronsaften. Herefter tilsættes flormelis gennem en si lidt efter lidt, indtil glasuren er fast i det og man kan lave toppe, der holder. Kom frosting rund om kagerne med en teske og lave toppe eller andet mønster med dem. Pynt til sidst med skyllede og aftørrede tranebær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar