Det er nogle år siden jeg har fundet den, og kan faktisk ikke huske, om jeg har lavet noget om i opskriften, men god er den i hvert fald.
Ingredienser
250 g mel
1/8 tsk hjortetaksalt
½ tsk kanel
½ tsk kværnet peber
½ tsk stødt ingefær
½ tsk nelliker
100 g smør
175 g sukker
1 økologisk æg str. m/l
2 spsk fløde
Bland mel, hjortetaksalt, kanel, peber, ingefær og nelliker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og bland det godt i med fingrene. I en anden skål røres sukker, æg og fløde sammen. Det hældes ned til melblandingen og æltes godt sammen med fingrene.
Stil dejen på køl i ca. en halv time.
Tag dejen ud og rul den, på et let meldrysset bord, til stænger med en diameter på ca. 1 cm. Skær dem i stykker af 1 cm og tril stykkerne til kugler.
Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225 grader (ikke varmluft) i ca. 10 minutter.
De holder sig utrolig længe, bare man tager sig godt af dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar