Pages

torsdag den 27. november 2014

Jødekager

En god enkelt lille (jule)hverdags småkage. 


Ingredienser
250 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
200 g smør
125 g sukker
1 økologisk æg str. M/L

Pynt
1 økologisk æg
sukker
kanel
mandler

Bland mel og hjortetaksalt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til det er godt blandet og findelt. tilsæt sukker og saml dejen med det sammenpiskede æg. Lad dejen hvile i mindst tre kvarter.

Hak imens mandlerne og bland sukker sammen med kanel. 

Rul dejen ud med en kagerulle til et tyndt lag. Udstik kagerne med en kageustikker eller et glas. Læg dem på en bageplade med bagepapir på. Pensl dem med æg og kom kanelsukker og mandler på. 

Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 10 minutter. Hold øje med dem fra det 5. minut.


Alt passer til jødekager - fra kaffe til portvin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar