Pages

søndag den 2. februar 2014

Juleboller

Better late than never. Disse boller blev sådan set bagt til 1. søndag i advent - 2013, men de er jo gode hele året rundt, så denne opskrift er ikke forgæves.


Ingredienser
40 g gær
3 dl letmælk
1 tsk kardemomme
1 tsk fint salt
2 spsk sukker
400 g hvedemel
100 g rosiner
50 g tranebær
100 g blødt smør

Pynt
1 æg
mandelflager
perlesukker

Lun mælken, kom den i et dejfad og rør gæren ud heri. Tilsæt rosiner og tranebær. Bland mel, sukker, salt og kardemomme og ælt det godt sammen med mælken.

Til sidst tilsættes smørret i små stykker og æltes ind i dejen. Dejen minder meget om en almindelig fødselsdagsbolledej. 

Dejen skal hæve på et lunt sted med et viskestykke over i ca. 1 time, til den er vokset betydeligt i størrelse. 

Slå herefter dejen ned og form den til boller, der sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med mandelflagerne og perlesukkeret efter smag og behag. 

Bag bollerne ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 12 minutter. De er færdige, når en hul lyd fremkommer som følge af en let banken på bunden. 


Bollerne smager godt hele året rundt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar