Pages

tirsdag den 2. oktober 2012

Gulerodsboller

Dejlige sunde boller. Perfekte til at spise om morgenen, om eftermiddagen eller undervejs i kagespisning. De giver lidt fibre, grøntsager og salt, som giver plads til at spise lige lidt mere kage - og det er vigtigt. 

Ingredienser
6 dl lunkent vand
50 g gær
2 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
1 spsk. honning
2 dl solsikkekerner
200 g groftrevne gulerødder
200 g grahamsmel
ca. 650 g hvedemel

Smuld gæren i vandet og rør til det er opløst. Tilsæt olie, salt og honning. Derefter solsikkekerner, gulerødder og grahamsmel, mens der røres rundt med en grydeske. Tilsæt hvedemel. Dejen skal være godt sammenhængende, men stadig til at røre rundt i.

Brug et par spiseskeer til at klatte bollerne ud på et par bageplader med bagepapir på.

Skal bages i ovnen ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. De skal være gyldne og lyde hule, når man banker dem på bunden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar