Pages

tirsdag den 14. august 2012

Sprød og muchy hindbærkage

Man tænker - kan det lade sig gøre? Sprød og mushy på samme tid, det er jo hele tre ting på én gang....nej vent, det er faktisk kun to, men hvilke to!
Jeg har opskriften fra bogen "Rollinger og roulader" og har bare lavet lidt om hist og her. Synes i øvrigt det er en fantastisk bog, som jeg formoder kun bliver bedre, hvis man har børn. Jeg er vel egentlig ikke målgruppen, men kunne ikke lade en bog være med så gode kageopskrifter, uanset hvor mange sider der så måtte være med idéer til underholdning af børn. Har jo trods alt også en nevø der skal lære at klipe klistre på et tidspunkt.

Ingredienser
1 vaniljestang
1,5 dl æg (ca. 3 stk.)
240 g sukker
100 g mel
50 g hasselnødder
300 g frosne hindbær

Lidt blødt smør til formen
Friske hindbær til pynt
1 dl piskefløde


Smør et tærtefad på ca. 26 cm med smør.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en skarp kniv. Pisk dem med æg og sukker i en skål til det er lyst og luftigt.

Hak nødderne meget fint, så det bliver til nøddemel og bland det sammen med melet. Vend det i æggemassen med en dejskraber.

Hæld 2/3 af dejen i tærtefadet, læg hindbærerne på og slut af med den sidste 1/3 del af dejen.

Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter, til overfladen er sprød og let gylden.
Pisk fløden til skum og brug en stjernetylle til at sprøjte små toppe på kagen. Skyl hindbærerne godt, tør dem i køkkenrulle og læg dem på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar