Ingredienser til 12 små muffins
½ vaniljestang (ikke den store luksusudgave)
½ dl rørsukker
1 dl mandler
2 dl havregryn
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
2,5 dl revet æble med skræl (fx discovery)
3 økologiske æg str. s/m
½-1 dl æble i små tern uden skræl
½ dl mørk chokolade
Start med at skrabe vaniljekornene ud og tryk dem ud i sukkeret.
Kør mandlerne til groft mel og havregrynene til fint mel og tilsæt begge dele til sukkeret.
Tilsæt herefter bagepulver og kanel og rør med en ske til det er godt blandet.
I en anden skål piskes revet æble og æg sammen med en gaffel. Tilsættes derefter til den tørre blanding.
Til sidst hakkes chokoladen i grove stykker og tilsættes sammen med æble i tern til dejen.
Kom dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader (ikke varmluft).
Når de er næsten afkølede er de perfekte til at komme i lommen og tage med på en gåtur.
Det flotte stenfad stammer i øvrigt fra "HOUSE BY THE SEA" i Zimbabwe, som har et samarbejde med danske fairtrade designere. Jeg var så heldig at få to fade i julegave sidste år af nogle venner som bor i Zimbabwe. Da vi holdt jul i Sydafrika, er det nogle meget berejste fade, men de har også været det værd.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar