En lige til at gå til opskrift på en klassiker med et twist.
Opskriften er fra The Hummingbird Bakery bagebogen med et par udskiftninger i ingredienserne og lidt ændringer i fremgangsmåden.
Ingredienser
190 g blødt smør
190 g sukker
fintrevet skal af 1 forholdsvis stor usprøjtet citron
3 økologiske æg str. M/L
190 g hvedemel
60 g mandler
1 tsk bagepulver
1½ spsk yoghurt naturel
1 tsk vaniljeessens
mandelflager
Start med at male mandlerne til mel, f.eks. i en minihakker, og kom bagepapir i en brødform på ca. 10x20 cm.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt og tilsæt den fintrevne citronskal. Pisk æggene i et efter et til det det er en ensartet og blød masse.
I en anden skål blandes mel, malede mandler og bagepulver. Pisk langsomt halvdelen ind i æggemassen. Rør derefter hurtigt yoghurt og vaniljeessens i og slut af med det sidste af melet.
Hæld dejen i brødformen og drys med mandelflager på toppen. Hvor meget og hvor lidt afhænger af smag og behag.
Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Tjek med en hæklepind, om den er færdig efter 30 min og derefter hver 5. minut.
Lækker når den er lun, god når den er nybagt og fin dagen efter med et tyndt lag smør på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar