Pages

tirsdag den 5. november 2013

Lækre småkager med kokos og havregryn

Hvad end du har brug for værtindekager, morgenmadskager, koncentrationskager eller kontorkager er disse svaret. De er sprøde, lidt chewy, luftige og lækre. 


Ingredienser til nærmestuendelig mange småkager
150 g smør
100 g kokosmel
100 g havregryn
1 tsk bagepulver
2 økologiske æg str. M/L
250 g sukker

  • Start med at smelte smørret i en gryde. 
  • Bland herefter kokosmel, havregryn og bagepulver i en skål og rør smørret i. 
  • Imens piskes æg og sukker på en røremaskine eller med en elpisker til det er lyst og luftigt. 
  • Vend de to blandinger sammen og brug to teskeer til at sætte dejen på bageplader beklædt med bagepapir i klatter på størrelse med en femmer og ca. ½ cm høje. Der skal være rigeligt med mellemrum dem, da de flyder meget ud.

Bag småkagerne ved 180 grader på næstøverste rille i ca. 6-8 minutter alt efter størrelse. Der er meget kort tid mellem succes og skændsel.


Lad dem køle af på en rist, måske lidt i lag. Hvis de mister deres sprødhed kan de "tørres" lidt i ovnen ved 100 grader (ikke varmluft) i 5-10 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar