Pages

onsdag den 16. oktober 2013

Gråvejrssmåkager - havregryn, marcipan, chokolade

Smukke småkager til en smuk kageopsats. Med disse småkager handler det om at få tempereringen af chokoladen perfekt. Så får man lidt bløde chewy småkager med en sprød chokoladekant. 


Ingredienser til ca. 50 stk.
150 g smør
150 g finvalsede økologiske havregryn
2 økologiske æg str. M/L
200 g sukker (jeg brugte rørsukker)
100 g groftrevet marcipan
30 g mel
1/4 tsk bagepulver

mørk chokolade, gerne 70%

Dejen samles i en røremaskine, hvor alle ingredienser kommes i. Skær smørret i mindre stykker og tilsæt havregryn, æg, sukker og groftrevet marcipan. Bland mel og bagepulver og kom det derefter ned til de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen med en flad spartel til du har en ensartet ikke for fast masse. 

Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med to teskeer. Der kan være ca. 12 på en plade. Småkagerne bages ved 180 grader varmluft til de er gyldne i kanten - ca. 8-12 minutter. 

Smelt chokoladen, dyp kagerne halvt i den og læg dem på en bageplade til de er tørre. 


Serveres i par - det er mest fair.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar